7 snabba med Karl, webbutvecklare på Toxic
Nyhet
3 min
Möt Karl, webbutvecklaren som alltid har en finurlig kommentar att bjuda på och som sprider glädje vart han än går. Karl växte upp i Sveriges tråkigaste kommun, vilket fick honom att vända sig till datorernas värld och bli en full time datanörd. Essunga kommun – vi är er evigt tacksamma.
Hej Karl! Du jobbar som webbutvecklare på Toxic. Vad innebär det?
Det innebär kort och gott att jag utvecklar och underhåller webbplatser. Jag sitter primärt med frontendutveckling, vilket innebär att jag utvecklar det som användaren ser och interagerar med på en webb.
Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?
Jag svänger in till kontoret vid frukost – ja, vi har lyxigt nog gemensam frukost varje morgon på kontoret. Därefter har jag möte med mitt team där vi går igenom dagens planering och prioriterar och fördelar uppgifter som behöver lösas. Vissa dagar har jag möte med kund. Andra dagar har jag fler interna möten men den mesta tiden lägger jag så klart på att utveckla tekniska lösningar i de projekt jag är involverad i. Sen är så klart en stor hobby att vinna över mina kollegor Elaine och Johnny i pingis också. Det brukar hända en typiskt vanlig dag.
Hur kom du in på den här banan?
I grunden är jag en stor datanörd. Jag växte dessutom upp på landet i Sveriges tråkigaste kommun Essunga (kommunen blev faktiskt officiellt utsedd till det 2016). Det fanns liksom inte så mycket att göra så jag hängde mycket på internet och därifrån växte intresset. Jag valde sedan att plugga naturvetenskap på gymnasiet för att jag skulle bli maskiningenjör, hade jag bestämt. Sagt och gjort började jag plugga maskiningenjör men på min första praktikdag insåg jag att det var det tråkigaste jag gjort så jag bestämde mig där och då för att byta spår. Jag hade i mina tidigare dagar byggt några hobbyhemsidor men tyckte redan som väldigt ung att det var kul så jag gick på det spåret och började plugga grafisk design och webbutveckling på Jönköpings Tekniska Högskola. Det var love at first sight och här är vi idag.
Berätta om något som du är lite extra stolt över.
Wow, vart ska jag börja – det finns ju så mycket…haha (jag skojar). Nej men på riktigt så är jag stolt över att vi på Toxic jobbar med den senaste tekniken. Branschen vi verkar inom utvecklas väldigt snabbt och det känns roligt att vi alltid ser till att ligga i framkant.
Hur blir man en bra webbutvecklare?
De viktigaste faktorerna tror jag är prestigelöshet och nyfikenhet. Har du en vilja att lära av andra och en nyfikenhet som gör att du alltid strävar efter att bli bättre kommer du komma långt och bli en riktigt bra utvecklare. Förutsatt att du övar, övar och övar också, såklart.
Vad är dina största styrkor?
Jag har lätt för att lyssna på människor, vilket är viktigt i en roll där man arbetar nära båda kund och andra kollegor.
Till sist – vad är det bästa med att jobba som webbutvecklare på Toxic?
Den största styrkan hos Toxic är människorna. När en vän eller bekant frågar hur jag trivs på jobbet brukar jag svara att bland mina drygt 60 kollegor finns det inte en enda person jag inte tycker om. Det är helt fantastiskt. Sen är det så klart lyxigt att jag får betalt för att göra något som jag tycker är så kul. Det är liksom typ som att lösa pussel. Och det får jag betalt för att göra.
Läs mer
7 snabba med Stefan, projektledare
Med ett stort intresse för människor och teknik utgör Stefan den perfekta projektledaren på Toxic. Med stor tillit från kunder och kollegor styr Stefan projektledarskutan med varm hand och för projekt efter projekt i hamn med excellens. Ta reda på mer om Stefans roll som projektledare och hans bästa tips för att utvecklas i rollen i den här intervjun!
3min
7 snabba med Adisa, Social Media Specialist på Toxic
I den här intervjun möter vi Adisa från vårt Growth Marketing-team. Med fokus på teknik, analys och data kombinerar hon pricksäckra strategier med operativt arbete och säkerställer därmed att våra kunders digitala närvaro ökar. Läs mer om Adisas jobb som sociala medier-specialist i nedan intervju.
2min
7 snabba med Tobbe, lösningsarkitekt på Toxic
I denna intervju möter vi nyfikna och ständigt på jakt efter mer-kollegan Tobias som är specialist på Litium och som brinner för teknik i allmänhet. Läs mer om livet som lösningsarkitekt ur Tobbes perspektiv här nedan.
3min
Kontakt
Letar du efter en partner som kan översätta din vision till digitala lösningar? Med över två decennier i branschen har vi expertisen som krävs.