7 snabba med Tobbe, lösningsarkitekt på Toxic
Nyhet
3 min
I denna intervju möter vi nyfikna och ständigt på jakt efter mer-kollegan Tobias som är specialist på Litium och som brinner för teknik i allmänhet. Läs mer om livet som lösningsarkitekt ur Tobbes perspektiv här nedan.
Hej Tobias! Du jobbar som lösningsarkitekt på Toxic. Vad innebär det?
I min roll som lösningsarkitekt har jag, tillsammans med teamet, i uppgift att hitta den bästa lösningen för att uppfylla kundens digitala behov. Jag coachar utvecklarna och kunden längs med projektets gång så att utvecklarna vet vad som ska göras härnäst och så att kunden får rätt information kopplat till de tekniska lösningarna och plattformen. Jag jobbar som plattformsspecialist för Litium och i min roll ser jag till att vara uppdaterad på de senaste nyheterna och alla möjligheter som plattformen erbjuder.
Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?
Det är svårt då alla dagar ser olika ut men oftast innefattar mina dagar kundmöten, coachning till kollegor och utveckling. Det kanske låter enformigt och tråkigt men tvärtom är dagarna fyllda med både högt och lågt som gör de flesta av mina dagar roliga.
Hur kom du in på webbutvecklingsspåret?
Ja du, jag har alltid varit intresserad av datorer och teknik och redan på högstadiet blev jag nyfiken på hur man bygger en hemsida och tänkte “det vore kul att testa”. Sagt och gjort började jag utforska enklare delar inom webbutveckling. Därefter startade jag en egen firma och byggde sajter i WordPress. Jag fortsatte driva företag samtidigt som jag pluggade New Media Design på Jönköping University. Efter ett par år fick jobb på Toxic. Och resten är historia.
Berätta om något som du är lite extra stolt över gällande din yrkesroll.
Jag är stolt över att få vara med och sätta standarden för hur vi jobbar med teknik på Toxic. Dels inom Litium men även på Toxic i stort i Dev. Council, vår tekniska ledningsgrupp. Jag tycker att det är viktigt att jobba på ett företag som ligger i teknisk framkant och det är extra roligt att få vara med och driva den biten framåt.
Hur blir man en bra lösningsarkitekt?
Med en rejäl dos nyfikenhet och en gnutta mod kommer du väldigt långt. Nej, men det viktigaste är faktiskt att vara nyfiken och våga ta risker. Du måste våga testa nya lösningar för att hitta framgångarna. En ingenting-är-omöjligt-mentalitet är också en bra inställning att ha med sig i rollen som lösningsarkitekt.
Vad gör du för att fortsätta växa och utvecklas inom din yrkesroll?
Jag sätter mig i obekväma situationer för att utmana mig själv så att jag inte blir bekväm och väljer den enkla utvägen. I grunden är jag en nyfiken person så det faller sig naturligt för mig att vilja utvecklas så jag nöjer mig inte när jag har lärt mig något utan jag vet att det alltid finns mer att lära sig. Att jobba i en bransch som ständigt förändras passar mig bra.
Till sist – vad är det bäst med att jobba som lösningsarkitekt på Toxic?
Det bästa är att jag upplever att Toxic litar på att jag alltid kommer att leverera och att jag har förtroende att göra det som jag tror är bäst i våra projekt. Jag är trygg i vad jag kan och Toxic är bra på att bekräfta mig i det.
Vill du bli en del av Toxic? Klicka här.
Se vårt erbjudande här.
Läs mer
Umbraco jämfört med andra CMS – G2-rapporten visar vad användarna säger
Att välja rätt CMS är ett viktigt beslut och att höra vad verkliga användare tycker kan göra valet enklare. G2, en ledande recensionsplattform för mjukvara, har samlat in över 750 recensioner av Umbraco och jämfört det med fem andra populära CMS. I den här rapporten får du insikter i vad som gör Umbraco till ett populärt val.
2min
Pulsen Group väljer Toxic som en av sina digitala partners
Pulsen Group, en familjeägd bolagskoncern där flera av bolagen arbetar inom IT, har ingått ett samarbetsavtal med oss på Toxic för att ta två av sina webbplatser till nästa nivå.
3min
Effektiv mediehantering - få din webbplats att prestera på topp
Har du funderat på hur felaktig filhantering kan påverka både prestanda och användarupplevelse på din webbplats? Mediehantering innebär många utmaningar – från filstorlek och format till tillgänglighet och lagring. Här har vi samlat våra bästa tips för att göra din webbplats snabbare och mer användarvänlig genom bra mediehantering.
4min